Anılarımız

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ HEDİYELERİMİZİ TAKDİM ETTİK

8 ŞUBAT 2021

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde değerli hocalarımıza hediyelerini takdim ettik. Verdiği emeklerden dolayı kendilerine sonsuz teşekkür ederiz.

.

.

.

TEMEL EXCEL EĞİTİMİ 2. ETABI TAMAMLADIK

7 MART 2020

İlk eğitimimize katılan üyelerimiz için yapılan eğitimimizin ikinci etabı 7 Mart Cumartesi günü Daikin Süreç İyileştirme ve Departman Müdürü Nuri ADAMCI tarafından gerçekleştirildi. 21 Gün 37 Derece Hatıra Ormanı’na Nuri ADAMCI adına ektiğimiz fidan belgesini kendisine takdim ettik. Kendisine emekleri için teşekkür ederiz.

.

.

.

YENİ DÖNEM YÖNETİM KURULUMUZU SEÇTİK !

8 ŞUBAT 2020

21 Gün 37 Derece İş Topluluğumuzun yeni yönetim kurulu için oylama yapıldı. Oylamanın sonucunda Berkay ALKAÇ ve ekibi 2020-2021 döneminin yeni yönetim kurulu olarak seçildi. Devir teslim töreni gerçekleştirilerek; yeni ve eski yönetimin birlikte olduğu aile fotoğrafı ile gün tamamlandı.

•BAŞKAN: Berkay ALKAÇ

•BAŞKAN YARDIMCISI: Ebru SEZGİN
•BAŞKAN YARDIMCISI: Berre AYDOĞDU
•GENEL SEKRETER: Ezgi KORKMAZ
•GİRİŞİMCİLİK VE PROJE GELİŞTİRME TAKIM KAPTANI: Berat UZUNKAYA

•OPERASYON TAKIM KAPTANI: İrem KADIOĞLU
•KURUMSAL İLİŞKİLER TAKIM KAPTANI: Hazal KARAKUŞ
•İNSAN KAYNAKLARI TAKIM KAPTANI: Beyza TOPÇU

•BASIN-MEDYA TAKIM KAPTANI: Selen GÜLHAN
•FİNANS VE SPONSORLUK TAKIM KAPTANI: Zehra DÖNER

Yeni görevinde yönetim kuruluna başarılar diliyoruz.

.

.

.

FİNALLERDE ÖĞRENCİLERİN YANINDAYIZ !

03 OCAK 2020 

03/01/2020 Tarihinde geleneksel final haftası öğrenci motivasyonu için gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde bu yıl kütüphane önünde boza dağıtımı yaptık.

.

.

.

TEMEL EXCEL EĞİTİMİ

07 ARALIK 2019 ve 21 ARALIK 2019

07/12/2019 ve 21/12/2019 tarihlerinde Daikin Süreç iyileştirme / Departman Müdürü Nuri ADAMCI tarafından iki şerli gruplar halinde Temel excel eğitimi verildi.
Eğitimde;
-Excel’in öğrenciler için önemi,
-Excel’ in doğru kullanımı ve excelde nelere dikkat edilmeli?
-Excel’de yapılan hatalar,
-Excel’in nerelerde kullanılacağı,
Gibi sorunlara değinildi.
Nuri ADAMCI’ya vermiş olduğu emeklerden dolayı teşekkür ederiz.

.

.

.

GLOBAL TÜRK TEKNOLOJİSİ : SUNNY

17 ARALIK 2019

GLOBAL TÜRK TEKNOLOJİSİ; SUNNY adlı etkinliğimizi 17.12.2019 tarihinde gerçekleştirdik.
Etkinlikte Sunny Yönetim Kurulu Başkanı Adem ATMACA konuk oldu.
Babası Hayrettin ATMACA tarafından geliştirilen Sunny firmasının, Türkiye’deki yolculuğundan, bugün geldikleri noktaya kadarki sürecini aktardı.
Hayatı müşteri için sadeleştirmenin önemli olduğunu vurgulayarak konuşmasını bitirdi. Ardından bölümümüz dördüncü sınıf öğrencilerine başarı belgelerini takdim etti.
Kapanış konuşmasını Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Doç.Dr. Hakan TUNAHAN yaptı.
Hakan Tunahan, konuşmasında bölümümüze dört buçuk senedir emek veren dördüncü sınıf öğrenci asistanı Canip SAYIN’a teşekkür etti ve hediyesini takdim etti. Dört buçuk yıldır süregelen emeğin bizde emanet yolun ve bahtın açık olsun.

Dördüncü sınıf dönem başarı belgesi alanlar;
Canip SAYIN,
Rana Sannan ISMAEL,
Gönül Buse TAPI,
Sefer HASANAJ,
Kübra ÖZTÜRK,
Samet USLU,
Beyza BİLYECİ,
Mertcan PEKÇAKAR,
Ayşe SARI
Belge alan arkadaşlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.

.

.

.

DEVLERİN PAZARLAMASI : ARÇELİK

10 ARALIK 2019

21 GÜN 37 DERECE İş Topluluğu olarak;
10.12.2019 Tarihinde “Devlerin Pazarlaması : ARÇELİK” etkinliğimizi  gerçekleştirdik.
Arçelik CMO’su Mehmet TÜFEKÇİ misafirimiz oldu.

Arçelik Pazarlama A.Ş. Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmet Tüfekçi 1976 Antalya doğumludur.
İlk, orta ve Lise eğitimini Mersin’de tamamlayıp, Ankara Hacettepe Üniversitesi İktisat bölümü mezunudur.
Çukurova Üniversitesinde Pazarlama Yüksek Lisansı, Sabancı Üniversitesinde Turquality MBA programını tamamlamıştır.
Arçelik A.Ş. ‘deki kariyerine 2003 yılında Adana Satış Yöneticiliğinde başlayıp, 2008 yılında İstanbul’da Pazarlama bölümünde İş hayatına devam ederek, 2010 yılında Türkiye Beyaz Eşya Pazarlama Yöneticisi görevini üstlenmiş, 2015 yılı başından bu yana Türkiye Pazarlama Direktörü görevini sürdürmektedir.
Mehmet Tüfekçi, aynı zamanda İstanbul Üniversitesinde Öğretim Üyesi olup, bununla birlikte Reklamverenler Derneği Yönetim Kurulu üyesidir.

Tüfekçi, konuşmasında Arçelik yolculuğunu bizlere anlattı.Ülkelerin kültürüne göre ürünlerinin değiştiğini,pazar araştırmasını müşteri ile beraber yaptıklarını, ilgili kulüplerle sponsorluklarını bize aktarmıştır.

Koç Holding bünyesinde yer alan Arçelik’in Ülkemize kattığı faydalardan ve yan kuruluş olan Beko global dünya markasınım marka bilinirliği adına , FC Barcelona sponsorluklarından ve Arçelik markasının Milli Takım ve Beşiktaş futbol klübüne olan sponsorluklarına değindi.
Konuşmasının ardından bize yeni jenerasyon Ar-Ge merkezi Garage’den bahsetti. “BİGG Arçelik Garage”, Arçelik Garage’ın donanım odaklı girişim hızlandırma programıdır.”
Tüm başarılı girişim hikayelerinin ardında mutlaka ilk denemelerde bir Garajda hikayesinin başlamasından etkilenip Arçelik’in Ar-Ge merkezine Garage adı verilmiştir.
TÜFEKÇİ son olarak Milli Takımımızın orjinal formasını 3 öğrencimize hediye ederek bir kez daha bizi sevindirmiştir.

Sunumunun ardından bölümümüz öğrencilerine onur belgelerini takdim etti.
Onur belgesi alan arkadaşlarımız;

3.sınıflar ;
Ece Beyza AKÇAM
Sevda TUNCEL
Samet Onur AYDINOĞLU
Emre ONAY

2.sınıflar;
Safa Samet KELEŞ
Dilara YELDEMİR
Lala SEYİDZADE
Sizi tebrik eder başarılarınızın devamını dileriz.

.

.

.

YENİDEN DAIKIN

 04 ARALIK 2019 

Yeniden Daikin etkinliğimiz 04.12.2019 tarihinde gerçekleşti.

KARİYER hayatıyla pek çok genç girişimciye örnek oluşturacak Daikin Türkiye Ceo’su Hasan Önder’i ağırladık. “Sen plan yaparken hayatta kendi planını yapar.”
Asker olacaktı mühendis oldu, ardından girişimci… “Cesaret taklit edilemeyen en büyük erdemdir.” “Altı ay ofiste oturduk, çay içtik.” Derken sözlerine devam eden ÖNDER sonrasını şöyle özetliyor: “Hace Mühendislik olarak daha işlere yetişemedik, kısa sürede büyük gelişme kaydettik. Artık proje bazlı işler yaptığımız dönemde, 1998 yılında ben kalktıp Singapur’a gittim, amacım Uzakdoğu pazarını tanımaktı, Çin’i yakından tanıdım. Orada da bir şirket kurdum ama oturma izni alamayınca bir yıl sonra yeniden İstanbul’a döndum. Bu kez aklımdaki iş klimaydı. Türkiye için o yıllarda bu konu henüz çok yeni. Ancak arkadaşlarımı ikna etmeyi başardım ve 8 arkadaş biraraya gelerek 1999’da Airfel Endüstriyel Pazarlama’yı kurduk. Airfel, Çin’den ilk klima ithal eden firmadır. Çin’in büyük eşya markalarından Haier’in klima distribütörlüğünü aldık, bayi ağı kurduk. Tam işleri oturtup, zincir marketleri klima satmaya ikna ettiğimiz sırada deprem oldu, işler bıçak gibi kesildi. Ülke yasta, insanlar zorda tek yapabildiğimiz, depremde zarar gören bayilerin borcunu silmek oldu. Ama ertesi yıl, bizim bayiler öyle bir çalıştı ki Airfel’in işleri dört kat arttı, mal yetiştiremedik. Sektörde de kendimize bir yer edinmeye başladık.”
Diyerek deneyimlerini bize anlattı.

Kapanış konuşmasının ardından ÖNDER’e bölüm dergimizi takdim ettik, son olarak ÖNDER, bölümümüz dönem sonu birincilerine onur belgesini verdi.
Etkinlik sonu ikramlıklarımızla bitti.

Onur belgesi alan arkadaşlarımız.
2.sınıflar birincisi Ebru SEZGİN
3.sınıflar birincisi Merve SAYOĞLU
4.sınıflar birincisi Saniye Buce KANSIZ
Sizi tebrik eder başarılarınızın devamını dileriz.

.

.

.

GELENEKSEL ENGELSİZ KAFE VE

KANADA ÖZEL EĞİTİM OKULU ZİYARETİMİZ

3 ARALIK 2019

Yine beklenildiğimiz yerdeyiz. Topluluk olarak Geleneksel Engelsiz Kafe ve Kanada Özel Eğitim Okulu ziyaretimizi gerçekleştirdik. Sizleri seviyoruz.

.

.

.

EVYAPPORT TEKNİK GEZİMİZ

5 ARALIK 2019

Topluluğumuz tarafından Evyapport Limanına teknik gezi düzenlendi.
Geziye ağırlıklı olarak lisans 4. sınıf öğrencileri katıldı.
İlk olarak satış pazarlama birimi tarafından yapılan sunumda firma ve liman hakkında bilgiler verilirken öğrencilere içecek ve kahvaltı ikramı gerçekleştirildi.
Sunumun ardından liman gezisi yapıldı ve öğrenciler gümrükleme alanları, yükleme alanları, konteyner türleri hakkında bilgi aldılar.
Evyapport Liman Ekibine ilgileri için teşekkür ederiz.

.

.

.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ HEDİYELERİMİZİ TESLİM ETTİK

24 KASIM 2019

Bize kattıklarınızla ve katacaklarınızla nice güzel günlere. Bölümümüz öğretmenlerimize öğretmenler gününde hazırlamış olduğumuz hediyelerini taktim ettik.

.

.

.

DANIŞMA KURULU TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK

7 KASIM 2019

Akademik Başkanımız Doç. Dr. Hakan Tunahan, 2015-2016 Dönemi Başkanı Yağız Çalış, 2016-2018 Dönemi Başkanı Uğur Yetişgin, 2018-2019 Dönemi Başkanı Eren Akarslan, ve 2019-2020 Dönemi Başkanı Sami Fırat Yıldırım’ın katılımıyla danışma kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Topluluğumuzun vizyon, misyon ve gelecek faaliyetleri konuşuldu.

.

.

.

TECRÜBE KONUŞUYOR

14 EKİM 2019

TECRÜBE KONUŞUYOR etkinliğimizi 14.10.2019 tarihinde gerçekleştirdik.
Öğrencilik döneminde sosyal ve akademik tecrübeler kazanan öğrencilerimiz bu süreçleri ve kendilerine kattıkları değerleri anlattılar.
Berkay ALKAÇ Aiesec ile Ukrayna’da ki sosyal sorumluluk deneyimini anlattı;
3 ay boyunca farklı kültürle baş başa kaldığını boş zamanlarını dahi çocuklar için ayırdığını, Ukrayna’ da gezdiği yerleri ve edindiği tecrübeleri anlattı. Aiesec programından memnun kaldığından bahsetti.
Eren AKARSLAN ortağıyla kurmuş olduğu Biletom biletme sisteminin kuruluş sürecinden bugüne ne kadar çok geliştiği ve bazı kurumsal şirketlerle yaptığı ortaklıklardan bahsetti 2021 yılında elindeki verilere göre pazarda ki yerinin 290 milyon tl değerinde beklendiğinin altını çizdi.
Muhammet Ali ÇÖRDÜK Camp America programı ile gittiği Amerika deneyiminden bahsetti.
4 ay boyunca Amerika’nın belirli alanlarında yabancı ailelerin çocuklarını emanet edip onlarla geçirdiği eğelenceli zamanları, ingilizcesini bu sayede geliştirdiğini ona farklı kültürü yakından tanıma fırsatı bulduğunu, boş zamanlarını dolu dolu harcadığından bahsetti.
Anıl İLTER Namet’te isteğe bağlı gerçekleştirdiği stajından bahsetti.
Namet’in her departmanında işlerin nasıl ilerlediğini, uluslararası ticaret bölümünde okumanın stajında çok faydasını gördüğünü, iş ortamını ,iş arkadaşlığı ilişkisini, ast ve üst ilişkisinin bağından bahsetti.
Gülenay ATAKAN bölümümüzün desteği ile yapmış olduğu liderlik stajından bahsetti.
HP Pelzer Pimsan yaptığı stajında, kabul edilme ve mülakat sürecini, staj programının işleyişini, bölümümüz öğrencilerinden Aytaç ELİYÜREKLİ ve Kübra Afra ÖZTÜRK ile birlikte ekip olarak çalıştıklarını, ve staj sonrası kazanımlarından bahsetti.
Etkinliğimiz salon çıkışı ikramlıklarımızla sona erdi.

.

.

.

YENİ DÖNEM TANIŞMA KAHVALTIMIZ

4 EKİM 2019

Geleneğimiz olan, Uluslararası Ticaret bölümümüze yeni katılan 1. Sınıf öğrencilerimiz ve öğretim görevlilerimiz ile kahvaltımızı gerçekleştirmiş olduk. Bu güzel kahvaltıyı bizimle paylaşan arkadaşlarımıza ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

.

.

.

UTG’19 ULUSLARARASI TİCARET GÜNLERİ 2019

3 MAYIS 2019

Sakarya Üniversitesi Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda 25 Nisan Perşembe günü 21 Gün 37 Derece İş Topluluğu Geleneksel Uluslararası Ticaret Günleri (UTG’19) gerçekleştirildi. E-Ticareti tüm yönleriyle ele aldığımız etkinliğimizde açılış konuşmasını İşletme Fakultesi dekanımız Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can yaptı. Daha sonra Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Hakan Tunahan hocamız konuşmasını yaptı. Ardından mevcut Topluluk Yönetim Kurulu Başkanımız Eren Akarslan konuşma yaptı. Yeni topluluk başkanına başarılar diledi. Yeni eğitim öğretim yılının Yönetim Kurulu Başkanı Sami Fırat Yıldırım konuşmasında Topluluğu aynı şekilde devam ettireceğinden bahsetti. Katılımcılar arasında ilk konuşmacı Revolution DM Kurucusu Yılmaz Bozan oldu. “Normal pazarlama yapamayan bir insan dijital pazarlama da yapamaz.” dedi, dijital pazarlama alanında başarılı olmak için analitik zekaya, görsel yeteneğe, kreatif düşünceye, empati kurma duygusuna sahip olmak gerektiğini, büyük şirketlerin hep küçük alanlarda kurulduğunu unutmamamız gerektiğini de ekledi. Ikinci konuçmacı Fütüristler Derneği Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Murat Şahin oldu. Dünyada yapılan değişikliklere hazır olmamız gerektiğini belirtti. Kadının insanlığın hayatındaki rolünde olan değişimlerden, PayPal’dan çıkan milyar dolarlık şirketlerden bahsetti. Hemen ardından Zer Merkezi Hizmetler ve Ticaret A.Ş.’nin E-Ticaret müdürü Murat Göksoy konuşma yaptı. Göksoy konuşmasında dev elektronik alışveriş şirketi Amazon’dan bahsederek,ABD’de %39, Türkiye’de ise % 70’e kadar verilen internet siparişlerinin aslında mobil ticaret olduğunu. 59.9 milyar cirosu ile Türkiye’de yapılan e-ticaretin daha çok tatil, seyahat kategorilerinde oluştuğunu ifade etti. Daha sonra ePttAVM.com Genel Müdür Yardımcısı Merve Günal İpek konuşma yaptı. Klasik E-ticaretten farklı olarak eğer internet sitemiz yoksa ve ödeme, kargo vs ile uğraşmak istemiyorsak pazar yerine ürünlerimizi aktarabileceğimizi, pazaryerinin avantajlarının maliyetleri minimuma indirip satış kanallarını artırarak daha çok ürün satmak olduğunu ve e-ticareti matematik bilmeyen kişinin yapayacağını ifade etti.

.

.

.

YENİ YÖNETİM KURULU SEÇİLDİ !

12 NİSAN 2019


10 Nisan Çarşamba günü yapılan 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı ile 2019-2020 dönemi için yeni Yönetim Kurulu’nu seçtik. 2 ekibin aday olduğu seçimde, Sami Fırat Yıldırım’ın listesi kazandı. Mevcut yönetim tarafından eğitime alınacak olan liste, dönem sonunda yapılacak olan devir teslim töreni ile asıl görevlerine başlayacaklar. Yeni yönetim kurulumuza başarılarla dolu bir yıl dileriz.

BAŞKAN: SAMİ FIRAT YILDIRIM
BAŞKAN YARDIMCISI: HATİCE BURAK
BAŞKAN YARDIMCISI: İREM GÜLMEZ
GENEL SEKRETER: MERVE ÇADIRCI
GİRİŞİMCİLİK VE PROJE GELİŞTİRME TAKIM KAPTANI: ANIL İLTER
OPERASYON TAKIM KAPTANI: BERKAY ALKAÇ
KURUMSAL İLİŞKİLER TAKIM KAPTAN: ABDÜLKADİR ERTUĞ
İNSAN KAYNAKLARI TAKIM KAPTANI: NURİYE KAYA
BASIN-MEDYA TAKIM KAPTANI: MUSTAFA ANIL ÇEBİ
FİNANS VE SPONSORLUK TAKIM KAPTANI: GÜLENAY ATAKAN

.

.

.

İŞARET DİLİ EĞİTİMİ

11 NİSAN 2019

İşaret dili belirli hareketler, el işaretleri ve çeşitli yüz ifadelerinden oluşan görsel bir dildir. Kendine özel grameri ve cümle yapısı vardır. İşaret dili öğrenmek ve anlamak yalnızca işitme engelli olanlar için değil, işitme engellilerle birlikte yaşayan ve onlarla iletişim kurmak isteyen herkes içindir. Bu yüzden biz de 21 Gün 37 Derece İş Topluluğu olarak İşaret Dili Eğitimimizi gerçekleştirdik. Eğitimde harfler, aile bağları, cümleler öğrenildi.

.

.

.

2.ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TEKNİK GEZİSİ

26 MART 2019

21 Gün 37 Derece İş Topluluğu olarak 26 Mart Salı günü Sakarya 2. Organize Sanayi Bölgesi’ne düzenlediğimiz teknik gezimizde Daikin Klima ve PERI Kalıp İskele Mühendisliği ziyaret ettik. Daikin Firmasının Yönetici Asistanı İlteriş Büyük önce bizi konferans salonunda ağırladı. Bizlere firma hakkında bilgiler vererek firmanın vizyonu ve misyonundan bahsetti. Daha sonra üretim tesislerini ve montaj hatlarını gezdik. Firma içerisinde birçok alanda robotların çalıştığını gördük. Daikin’in hem yerli pazar hem de yabancı pazar için klima ürettiğini öğrendik. Firma içerisindeki geziden sonra bizler hep birlikte hatıra fotoğrafı çektik. Ardından Peri’yi ziyaret ettik. Bizi kapıda karşılayıp firma hakkında bilgi verdiler ve ikramlarda bulundular. Peri’de üretim hattını gezerken ihtiyaç duyacağımız güvenlik ekipmanları dağıtıldı. Üretim hattını da gezdikten sonra hatıra fotoğrafı çekilerek teknik gezimizi sonlandırdık. İlteriş Büyük ve Halil Önder Durmaz’a samimi ve hoş karşılamalarından dolayı teşekkür ederiz.

.

.

.

İLERİ SEVİYE EXCEL EĞİTİMİ

16 MART 2019

Kendimizi her konuda geliştirmek için bir adım daha attık. 16 Mart Cumartesi günü İleri Seviye Excel Eğitiminin ilk kısmını gerçekleştirdik.

.

.

.

UTİC ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN KÜLTÜR TANITIM ETKİNLİĞİ

15 MART 2019

Sakarya Üniversite 21 Gün 37 Derece Topluluğu tarafından “UTIC Uluslararası Öğrencilerin Kültür Tanıtım Etkinliği” düzenlendi.
SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan etkinlikte İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret bölümünden çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci bir araya geldi.
İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan Tunahan, etkinliğin açılış konuşmasında programda emeği geçen bütün öğrencilere teşekkürlerini iletti. En fazla uluslararası öğrenci etkinliklerinin İşletme Fakültesi bünyesinde gerçekleştiğini söyleyen Doç. Dr. Tunahan, “Birçok projemiz var. Bunlardan bir tanesi ‘Pazar Elçiliği’ projesidir. Global anlamda en iyi eğitim ve en iyi inovasyon ödülü aldık. Bu sebeple çok yerinde bir iş yaptığımızı ifade etmiş olduk” diye konuştu.
Etkinlikte yerel kıyafetlerini giyen Kırgızistan, Endonezya ve Abhazya uyruklu öğrenciler, danslarıyla izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Geleneksel şarkı ve şiirlerin de yer aldığı gösterinin devamında, öğrenciler davetlilere kendi ülkelerine ait geleneksel yemekler ikram ettiler.

.

.

.

2.ORGANİZE SANAYİ TEKNİK GEZİSİ

12 MART 2019

21 Gün 37 Derece İş Topluluğu olarak 12 Mart Salı günü Sakarya 2. Organize Sanayi Bölgesi’ne düzenlediğimiz teknik gezimizde Daikin Klima ve Çamsan Entegre A.Ş.’Yİ ziyaret ettik. Daikin Firmasının Yönetici Asistanı İlteriş Büyük önce bizi konferans salonunda ağırladı. Burada bizlere firma hakkında bilgiler vererek firmanın vizyonu ve misyonundan bahsetti. Daha sonra üretim tesislerini ve montaj hatlarını gezdik. Firma içerisinde birçok alanda robotların çalıştığını gördük. Daikin’in hem yerli pazar hem de yabancı pazar için klima ürettiğini öğrendik. Firma içerisindeki geziden sonra bizler hep birlikte hatıra fotoğrafı çektik. Ardından Çamcan Entegre A.Ş.’yi ziyaret ettik. Bizi kapıda karşılayıp firma hakkında bilgi verdiler ve ikramlarda bulundular. Daha sonra bize güvenlik yelekleri ve baretler vererek bizi üretim tesislerinİ gezdik. Üretimi sürecini, hammadde halinden paketlemesine kadar gördük. Çamsan İthalat Yöneticisi Serap Şengüleroğu sorularımızı cevapladı ve İdari Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan Erkan ise tecrübelerini bizimle paylaştı. Sonra da bize hediyeler verdiler. Hatıra fotoğrafı çekilerek teknik gezimizi sonlandırdık. Daikin ve Çamsan Entegre A.Ş.’ye samimi ve hoş karşılamalarından.

.

.

.

ÇOK ULUSLU FİRMALARDA KARİYER EDİNME

11 MART 2019

21 Gün 37 Derece İş Topluluğu olarak düzenlediğimiz “Çok Uluslu Firmalarda Kariyer Edinme” etkinliği kapsamında TRICON firmasının Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu Ürün Müdürü Ebru CANBEYLİ’yi 11 Mart 2019 saat 14:00’da Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Salon 3’te ağırladık.
Tricon Energy, 29 ülkede 400 çalışanı ile birlikte, 100’den fazla ülkeye likit kimyasallar,plastik hammadesi ve gübre ticaretini yapmakta. Ebru Canbeyli “Ticarette müşterilerinizi tanımak, çok önemli.Müşterilerinizin stok seviyelerini, sözkonusu malın dünyadaki tedarik durumunu, bölgeler arası fiyat farklılıklarını (arbitraj vs), ekonomik ve ticari gelişmeleri takip ederek, doğru zamanda, doğru pozisyonda olabilirsiniz.” şeklinde konuştu.
Plastiğin geleceği hakkında düşüncelerini aktaran Ebru Canbeyli “ Avrupa Birliğindeki Plastik 2030 projesi kapsamında, plastik ambalajların 60% nın geri dönüşüm ve tekrar kullanabilen ambalajlardan olması hedefleniyor, bu oranın 2040 da %100 e çıkması hedefleniyor. Bu sebeple özellikle ambalaj sanayisinde plastik kullanımı düşecek gibi gözüküyor ancak yapı, elektronik, sağlık, enerji gibi sektörlerde kullanımı devam edebilecektir .”derken bir plastik satıcısı olarak özel yaşamında özellikle tek kullanımlık plastik ambalajları kullanmaktan kaçındığını belirtti.
Son olarak “Geleceğin Uzak Doğu ülkelerinde olduğunu düşünüyorum Batı Ülkeleri doyum noktasına ulaştı ticaretle uğraşmak isteyenler için Çinceye yönelmek iyi bir hamle olabilir.” şeklinde konuştu.

.

.

.

TİCARETİN GELİŞMESİNDE FUARCILIĞIN ÖNEMİ

26 EKİM 2017

21 Gün 37 Derece İş Topluluğu olarak “Ticaretin Gelişmesinde Fuarcılığın Önemi” adlı etkinliğimizi SAÜ-Kültür ve Kongre Merkezi Salon 3’de gerçekleştirdik.

Konuğumuz TOBB Türkiye Fuarcılık Sektörü Meclis Başkanı ve Tüyap Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz idi. Alagöz ilk olarak, 1979 yılında ilk özel fuarcılık şirketi olarak kurulan TÜYAP’ın zaman içerisindeki gelişimi ve 38 yıllık iş deneyimi hakkında kısaca bilgi verdi. Rakiplerin birbirini görüp pazarın dinamiğini keşfetmeleri, markanın bilinirliğinin tutundurulması ve ulaşamayacığımız pazarların ayağımıza gelip ihracat yapma imkanının doğmasının fuarcılığın avantajlarından olduğunu söyledi. Fuarcılık mesleğinin iş başında öğrenilebilen bir meslek olduğunu ve girişimci arkadaşların da pazar boşluklarını fuarlarda öğrenebileceklerini sözlerine ekledi.

Katılımcılarla yapılan soru-cevap kısmının ardından konuğumuza 21 Gün 37 Derece Hatıra Ormanında adına bir fidan dikileceğine dair teşekkür belgesinin takdimiyle etkinliğimiz sona erdi.

.

.

.

AVRASYA GÜMRÜK BİRLİĞİ AVRUPA BİRLİĞİ’NE ALTERNATİF OLABİLİR Mİ?

17 OCAK 2018 

“Avrasya Gümrük Birliği Avrupa Birliği’ne alternatif olabilir mi? ” konulu etkinliğimizi Sabahattin Zaim Konferans Salon’unda gerçekleştirdik.

Konuğumuz, değerli hocamız Prof.Dr.Rıdvan Karluk, konuşması boyunca ‘hem Avrasya Gümrük Birliği hem de Avrupa Gümrük Birliği içinde yer alabilir miyiz?’ konusunda bilgiler verdi.

Son günlerin gündem maddelerinden olan Türkiye-Almanya ilişkilerindeki gerginlik, Almanya’nın Avrupa Birliği’nden bağımsız davranışları ve Türkiye’nin olaylar karşındaki tutumları başlıca bahsedilen konulardandı. Ayrıca Karluk, Türkiye’nin Avrupa Gümrük Birliği’nden ayrılıp Avrasya Birliği’ne dahil olma ihtimalinin avantaj ve dezavantajlarını kapsamlı olarak değerlendirdi.

.

.

.

ENTREPRENEUR TALKS – YAKUP BAYRAK

17 OCAK 2018

21 Gün 37 Derece İş Topluluğu olarak dönemin ilk etkinliğini Saü Kültür ve Kongre Merkezi Salon 3’de gerçekleştirdik.

“Entrepreneur Talks” adlı etkinliğimizin konuğu Sherpa, Dam Growth Hackers, Dijital Stüdyo ve Cizio gibi girişimlerin kurucusu Yakup Bayrak, sözlerine kendi şirketini kurmadan önce piyasada çeşitli şirketlerde edindiği deneyimleri anlatarak başladı. Ardından girişimcilik sektöründe attığı ilk adımlar olarak değerlendirdiği InfoFlight ve Keyfruit’un kuruluşundan bahsetti. Bu iki şirketi kapatmak zorunda kalmasının ardından Dam Star-Up Stüdyo’yu yani kendi deyimiyle şirket üreten şirketini kurdu. Bu olayı ise; “Şirket kuracak kadar param yoktu ama ben şirket kuran şirketi kurmayı planladım.” sözleriyle açıklıyor.

2.büyük başarısı olan Sherpa, internet alanında herhangi bir ürün satmayı planlamıyor. Satmak istedikleri tek şey kendi tasarladıkları deneyimleri. Sharpe’nın başarısını Dijital Stüdyo ve Cizio’da da sürdürdüğünü söyleyen Bayrak; tek amacının para kazanmak olmadığını, Türk gençlerinin yeni fikirlerine de destek verdiğini belirtiyor.

.

.

.

Teknolojide Girişimcilik

21 NİSAN 2017

21 Gün 37 Derece İş Topluluğu olarak Girişimcilik Vakfı katılımlarıyla düzenlediğimiz “Teknolojide Girişimcilik” adlı panelimiz Sabahattin Zaim Konferans Salonunda saat 2’de başladı. Panelimizin ilk oturumu, moderatörümüz Mislina AÇIKGÖZ önderliğinde 4 başarılı şirketle ve soru-cevap şeklinde gerçekleştirildi. İlk konuşmacımız Unilever Tedarik Zinciri Direktörü Selim TANSUĞ “Tedarik Zincirinde çalışmak hayata dinamizm kazandırıyor. Hızlı ve anlık kararlar vermeyi kolaylaştırıyor.” diyerek tedarik zinciri yönetiminin avantaj ve dezavantajlarından bahsetti. 2.konuğumuz Intermobil Genel Müdürü Rıfat PERAHYA, İntermobil’in otomobil yedek parça tedarikçiliği yapan bir şirket olduğunu belirttikten sonra teknolojinin çok hızlı geliştiğini ve sürücüsüz araca çok yakın olduklarını söyledi. “Başarısızlıktan korkmayın, başarısızlıktan öğrenilecek çok şey vardır”dedi. 3.konuğumuz Yatırımcı ve Mentor Namık KURAL 14 senelik Koç Holding deneyiminin ardından girişimci olduğunu fark etti. Yazılım sektörü ve Maçkolik girişimi deneyimleri sonrasında topluma bir şeyler katmanın girişimcilerle beraber yapılacak yatırımlar olduğu kararına vardı. İlk oturumumuzun son konuşmacısı Visionteractive CEO’su Onur CANDAN şirketin yükseliş öyküsünün ardından “Girişim bir maraton. Ve bu maratonu bitirebilmek için kondisyona ihtiyaç vardır.” dedi. Hiç pes etmediğini ve hedef yolunda tüm kaynakları kullandığını söyledi. 2.oturumumuz da Yapı Kredi Bankası İnovasyon ve Fikir Geliştirme Müdürü Görkem ÇOKÇETİN, Evreka ve İnovasyon Trendleri üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Katılımcılarla yaratıcılık üzerine fikir alışverişinde bulundu. “Fikrin değeri 1 dolardır. Önemli olan fikrinizi nasıl hayata geçireceğinizdir.” dedi. Konuklara 21 Gün 37 Derece Hatıra Ormanında adlarına bir fidan dikileceğine dair teşekkür belgesinin takdimiyle etkinliğimiz sona erdi.

.

.

.

SAU SPEAKS DİL FARKINDALIĞI

20 NİSAN 2017

21 Gün 37 Derece İş Topluluğu ve Sau English Club iş birliğiyle düzenlediğimiz “Dil Farkındalığı” adlı etkinliğimizi Kongre Merkezi Salon 3’te gerçekleştirdik. Doç. Dr. Metin Timuçin hocamız , eğlenceli sunumuna yaratıcı dil kullanımı için örnekler vererek başladı. Katılımcılarla soru-cevap şeklinde giderek anlattığı örneklerini kendi yorumlarıyla da zenginleştirerek sundu. Dil farkındalığının gözümüzle gördüğümüzden daha fazlası olduğunu, dünyayı gözümüzle gördüğümüz kadar kelimelerle de görmemiz gerektiğini söyledi. Öğrenimin ancak dil farkındalığını yaşamda etkin kılarak gerçekleşeceğini de sözlerine ekledi.

.

.

.

BİZ BİZE 3 | TECRÜBE KONUŞUYOR – STAJYERLER

12 NİSAN 2017

21 Gün 37 Derece İş Topluluğu olarak düzenlediğimiz “Tecrübe Konuşuyor 3″adlı etkinliğimizi Prof.Dr.Gültekin Yıldız Konferans Salonunda gerçekleştirdik.Daha önce staj yapmış tecrübeli stajyerlerimiz işe girme süreçlerini,mülakatta edindikleri deneyimleri ve staj yapmanın önemini bizlere anlattılar.Ardından şirkette çalışma süreçlerini,firmaların işleyiş ve hiyerarşisi ile iyi bir staj için püf noktaları paylaştılar.Katılımcıların sorularıyla etkinliğimiz sona erdi.

.

.

.

21 GÜN 37 DERECE YENİ KURULU’NU SEÇTİ!

20 NİSAN 2017

21 Gün 37 Derece Ailesi bugün gelecek döneminin yeni yönetimi kurulunu seçti. Genel kurul toplantımız tüzükte bazı değişiklikler yapılarak başladı. Daha sonra yönetim kurulundan aramızdan ayrılanlar veda ve teşekkür konuşmalarını gerçekleştirdiler. Ardından yeni yönetim kurulu için oylama yapıldı. Oylamanın sonucunda Uğur Yetişgin’in yeni ekibi resmi olarak 2017 -2018 döneminin yeni yönetim kurulu olarak seçildi. Eski yönetim devir teslim törenine kadar görevlerini yapmaya devam edecek ve devir teslimden sonra yeni yönetim bayrağı teslim alacak. Yeni ve eski yönetim ile aile fotoğrafı çekilerek bugünü sonlandırdık.

2017-2018 Yönetim Kurulumuz:
Yönetim Kurulu Başkanı: Uğur YETİŞGİN
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları: Ayşe SARI, Şenay TUNAGUR
Genel Sekreter: Mehmet Emin KORKMAZ
Girişimcilik ve Proje Geliştirme Takım Kaptanı: Ferhat BABACAN
Operasyon Takım Kaptanı: Sine VURDEM
Basın ve Medya Takım Kaptanı: Ömer Faruk KURTOĞLU
Finans ve Sponsorluk Takım Kaptanı: Serkan MURATLAR
İnsan Kaynakları Takım Kaptanı: Nurbanu YEKELER
Kurumsal İlişkiler Takım Kaptanı: H. Haktan SEÇUK

.

.

.

KISA BİR MOLA: EGE

13 NİSAN 2017

21 gün 37 derece Ailesi, Ege Turu’na çıktı.2 gece 3 gün süren bu turda İzmir, Aydın, Denizli gibi illeri gezerek geçmiş etkinliklerin yorgunluğunu atarak gelecek etkinlikler için de moral ve güç toplamış oldu.
İlk gün geziye sabah İzmir’de Kordon yürüyüşüyle başlayıp akşam Didim’de bitirdik. İkinci gün ise Kuşadası’nda vapur turu yapıp akşam otelde canlı müzikle eğlendik. Son gün ise Pamukkale Travertenler‘inde yürüyüş yapıp akşam geri dönüş için yola çıktık.

.

.

.

ANKARA LOJİSTİK ÜSSÜ ZİYARETİ

10 NİSAN 2017

Topluluğumuz, Türkiye’nin ilk ve tek özel teşebbüslü lojistik üssü olan Ankara Lojistik Üssü’ne 5 Nisan’da teknik gezi gerçekleştirdi. Ekibimiz sabah 05.00’da yola koyuldu ve saat 8.30’da hoş bir karşılamayla kahvaltının ardından konferans salonunda üs ile ilgili bilgi aldı. Ekibimiz daha sonra üs içerisinde faaliyet gösteren lojistik şirketlerinin depoları ile operasyon süreçlerini yakından izleme fırsatı buldu.

.

.

.

HATIRA ORMANIMIZI OLUŞTURDUK!

18 MAYIS 2017

Girişimcilik yolunda attığımız her adım doğada hayat buldu.
Söz verdiğimiz gibi! 🙂
2016-2017 döneminde ağırladığımız konuşmacılarımızın adına da ağaçların bulunduğu “Uluslararası Ticaret Bölümü 21 Gün 37 Derece İş Topluluğu Hatıra Ormanı”nı Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü’nde yeşillendirdik.
Yeni dönemde Girişimcilik Ruhuna “can suyu” olmak dileğiyle.
Emeği geçen her arkadaşımıza teşekkür ederiz.

.

.

.

GELECEĞİN ÜNİVERSİTELİLERİ İLE BULUŞTUK

21 MART 2017

Sakarya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü 21 Gün 37 Derece İş Topluluğu tarafından düzenlenen tanıtım gününde Sakarya Anadolu Lisesi öğrencilerine bölüm tanıtımı yapıldı. Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sinan ESEN hocamızın açılış konuşmasının ardından bölüm başkanımız Doç. Dr. Hakan TUNAHAN bölümün genel yapısından ve sağladığı imkanlardan bahsetti. Bölüm öğrencilerinin kurucu olduğu 21 Gün 37 Derece İş Topluluğu’na ise Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yağız Çalış ve Başkan Yardımcısı Yağmur CEZİK yapılan etkinlikleri içeren sunumlarıyla yer verdiler. Yapılan ikramlar ve hatıra fotoğrafıyla tanıtım programına son verildi.

.

.

.

TOYOTA | TEKNİK GEZİ

20 MART 2017

Toyota Türkiye Sakarya Fabrikasına yapmış olduğumuz Teknik Gezi ile ekibimiz üretim ve montaj bandını yakından inceleme fırsatı buldu. Fabrika içerisinde bir otomobilin bant üzerindeki 17 saatlik sürecine tanıklık ettik. Global çapta marka değerine sahip olan Toyota’nın üretim felsefesini dinleyen ekibimiz gezi sonunda yapılan soru cevap bölümüyle gerek Uluslararası Ticaret süreçleri gerekse kariyer olanakları ile ilgili de bilgi aldılar.
Topluluğumuzda aktif olarak rol oynayan değerli üyelerimizin ücretsiz olarak katıldığı etkinliğimiz, Kampüs durağında son buldu.

.

.

.

ULUSLARARASI TİCARET GÜNLERİ ‘ 17

5-6-7 MART 2017

1.GÜN

21 Gün 37 Derece İş Topluluğu olarak düzenlediğimiz Geleneksel Uluslararası Ticaret günlerinin 1.gününü tamamladık. Teması “İnovasyon” olan etkinliklerimizin ilk gününde TİM, THY ve Şişecam gibi ihracatımıza önemli katkıda bulunan firmalara ev sahipliği yaptık. Etkinliğimiz ilk olarak Bölüm Başkanımız Doç.Dr. Hakan TUNAHAN’ın konuşmasıyla başladı. Tunahan; Sakarya Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümü olarak inovasyona açık bir bölüm olduğumuzu ve bu sayede kendimizi dış dünyada da tanıtarak 2 ödüle sahip olduğumuzdan bahsetti. Ardından İşletme Fakültesi Dekanımız Prof.Dr.Ahmet Vecdi CAN topluluğumuzun fakültenin en inovatif topluluklarından biri olduğunu vurguladı. Sonrasında konuklarımızdan ilki olan Türkiye İhracatlar Meclisi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer GÜNDOĞAN mikrofonu aldı. Türkiye ve Dünya ekonomisindeki gelişmeleri anlattı. Gündoğan, 2016 da dış ticaret açığımızın düştüğünü fakat istikrarın sürmesi için inovasyon, arge, tasarım ve markalaşma üzerinde çalışmaların yoğunlaşması gerektiğini belirtti.2. konuğumuz olan Türk Hava Yolları Kurumsal İnovasyon ve Projeler Başkanı Adem YILMAZ; Her çalışmanın İnovasyon olmadığını, inovasyonun ek katma değer yaratan yenilikler ve ekip çalışması olduğunun üzerinde durdu. Sözlerine Avrupa’da üst üste en iyi hava yolu seçildiklerini,120 ülkeye uçabildiklerini ve 1000’nin üzerinde projelerinin olduğunu fakat bu çalışmaların rakip firmalara göre azınlıkta kaldığını bunun için inovasyona ve proje üretimine önem verilmesi gerektiğini belirterek son verdi. 3. ve son konuğumuz olan Şişecam Yenilik ve Kalite Yönetim Müdürü Dr. Hakan SESİGÜR ;“Arge’de, inovasyonda ve yenilikte bir yere gelmek istiyorsak genelin dışında bir şeyler yapmalıyız”dedi.13 ülkede üretim ve 150 ülkeye ihracat yapıyor olmamıza rağmen bunun yeterli olmadığını ve yüksek teknolojiyi satan şirketlerin azlığından bahsetti. Soru-Cevap kısmımızın ardından misafirlerimize 21 Gün 37 Derece Hatıra Ormanında adlarına bir fidan dikileceğine dair teşekkür belgesinin takdimiyle etkinliğimiz son buldu.

2.GÜN

21 Gün 37 Derece İş Topluluğu olarak düzenlediğimiz Geleneksel Uluslararası Ticaret Günlerinin 2. Gününü de tamamlamış olduk. Etkinliğimizin 2. Günü kulübümüzün tanıtım videosuyla başladı. Videonun ardından sözü ilk konuğumuz olan VSY Biotechnology CEO’su Dr. Ercan VARLIBAŞ aldı. Varlıbaş; Küresel biyoteknoloji pazarları ve biyoteknolojinin kullanım alanları gibi konulara değindikten sonra dünyada 10.sırada yer aldıklarını, hedeflerinin ise ilk 5’e girmek olduğunu belirtti. Konferans içinden gönüllü olan bir arkadaşımızla yaptığı eğlenceli deneyin ardından “Kendi ışığınızı bulun ve onu parlatın.” sözleriyle konuşmasına son verdi. İkinci konuğumuz olan Genomize Bilişim Genel Müdürü Dr.Erşen KAVAK kısa bir kişisel tanıtımından sonra firmasının iç yüzünden bahsetti. Ardından sempatik konuşmasıyla bizlere öğütler verdi ve “Girişimci etrafını değiştiren insandır. Girişimci parayı amaç için değil araç için kullanır” dedi. 3.konuğumuz Toyota Kalite Güvence Müdür Yardımcısı Sefa BAYKALDI 28 ülkede 53 tesisi olan Toyota’nın 170 ülkeye satış yaptığını ve otomotiv pazarının büyük bir bölümüne sahip olduğunu belirtti. Toyota firması olarak vizyonlarının kısa süreli seyahatler için elektrikli araç üretmek olduğunu sözlerine ekledi. Dördüncü ve son konuğumuz Ford Otosan İnovasyon Süreç ve Sistem Geliştirme Yöneticisi Dr. Serhat ERPOLAT inovasyon temalı olan etkinliğimizin kendi alanıyla birebir örtüştüğünü bu yüzden burada olmaktan mutluluk duyduğunu belirttikten sonra şirketin kısa bir tanıtım filmini bizlerle paylaştı ve verdiği teknik bilgilerin ardından konuşmasını sonlandırdı. Konuşmacılarımıza 21 Gün 37 Derece Hatıra Ormanında kendi isimlerine dikilecek fidan için teşekkür belgeleri takdim edildikten sonra etkinliğimizin ikinci günü sona erdi.

3.GÜN

21 Gün 37 Derece İş Topluluğu olarak düzenlediğimiz Geleneksel Uluslararası Ticaret Günlerinin üçüncü ve son gününü de tamamlamış olduk. Etkinliğimizin son günü Sapanca ve Akyazı Meslek Yüksek Okullarından gelen arkadaşlarımızın kendi okullarını, Akyazı ve Sapanca’nın Türkiye ticaretindeki konumunu anlatmasıyla başladı. Sunumlarının ardından arkadaşlarımız ile soru– cevap etkinliğimiz gerçekleştirildi. Daha sonra Uluslararası Ticaret Bölümündeki yabancı uyruklu öğrencilerimiz de kendi ülkelerinin doğal güzelliklerini, turizmini, ekonomisini ve Türkiye ile arasındaki ilişkiyi anlatan sunumlar yaptılar. UTG’17 adlı etkinliğimizi Topluluk Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yetişgin’in kapanış konuşmasıyla sonlandırdık.

.

.

.

TEMEL EXCEL EĞİTİMİ

16 ARALIK 2017

21 Gün 37 Derece İş Topluluğu tarafından Bemar Kariyer Okulu işbirliği ile İşletme Fakültesinde gerçekleştirilen etkinlikte, etkinlik boyunca devamsızlık yapmayan öğrencilere Temel Excel hakkında iki gün süren eğitim verildi.
Her iki güne de katılan öğrencilere Temel Excel Eğitim Sertifikası verildi.

.

.

.

İŞ’TE KARİYER

2 MART 2017

21 Gün 37 Derece İş Topluluğu olarak düzenlediğimiz İş’te Kariyer adlı etkinliğimiz Saü-Kültür ve Kongre Merkezi Salon 2’de saat 14:00’da başladı. İlk olarak Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Yetişgin ‘’ Girişimciliğin sadece şirket kurmak olmadığının farkındayız. Aramızdan iç girişimciler de çıkacaktır. Biz bugün burada bunun farkına varmak için bulunuyoruz’’ dedi. Konuşmacılarımızdan Özel Oytun TÜRKOĞLU, uçağının rötar yapması sebebiyle etkinliğimize katılamadı. Etkinliğimize Hasan BALTALAR sunumuyla başladık. Baltalar, vizyonunun ‘’ Kurumsallaşma Mühendisliği’nin kurumsallaşması’’ olduğunu belirtti. Kariyeri ise insanların işini severek yapması olarak tanımladı. Aile şirketleri, kurumsallaşma ve kariyer konuları üzerinde projeler gerçekleştirdiğinden bahsetti. Şirketlerini kurumsallaştırmak veya mevcut kurumsal yapılarını geliştirmek isteyenler için önerilerde bulundu. Girişimcilik üzerine kendine ait sözlerinden bahsettikten sonra soru-cevap bölümüne geçtik. 21 Gün 37 Derece Hatıra Ormanı’nda bir fidanın Hasan Baltalar’ın adına dikileceğine dair teşekkür belgesi Yrd. Doç. Dr. Umut Sanem ÇİTÇİ tarafından takdim edilmesi ve ikramlarla etkinliğimiz son buldu.

.

.

.

BİZ BİZE 2 | TECRÜBE KONUŞUYOR – İÇİMİZDEKİ GİRİŞİMCİYİ KEŞFETTİK!

22 ŞUBAT 2017

21 Gün 37 Derece İş Topluluğu olarak düzenlediğimiz “Tecrübe Konuşuyor 2 | İçimizdeki Girişimciyi Keşfettik! ” adlı etkinliğimizi Prof. Dr. Gültekin Yıldız Konferans Salonunda gerçekleştirdik. Mühendislik 1.sınıf öğrencisi ve kulübümüzün Girişimcilik ve Proje Geliştirme Takımı üyesi olan Ferhat Babacan’la İçimizdeki Girişimciyi bir nebze daha ön plana çıkarabildiğimiz etkinliğimiz, Ferhat’ın hayatındaki en büyük mottosu olan ” Fırsatlar ve fikirler kovaladıkça katlanır.” sözleriyle başladı. 4. sınıfta bir yarışmanın ödülünde bilgisayar olduğunu duydu ve ödülü kazanmak için ilk kez bir yarışmaya katıldı. Ardından 46.Ortaöğretim Yarışmasında Biyoloji alanında tekrar 1.’lik elde etti ve bunun için Almanya’ya yollandı. Orada Genç Einstein unvanına sahip oldu. Türkiye Elektrik-Elektronik ve Türkiye İnovasyon Meclisi yarışmalarına başvurdu. Fakat yarışmanın üniversite öğrencilerinin arasında olduğunu öğrenen Babacan, tam vazgeçmek üzere iken yarışmaya kabul edildiğini öğrendi. En Genç Girişimci adayı olarak sunumunu yaptı ve finalistler arasında 3. oldu. Bu başarısı Koç ve Sabancı Holding’in kapılarını ona açtı, onlardan da ödül aldı ve Sabancı’yı seçti. Yine durmaksızın Uluslararası Çevre Olimpiyatlarında Solucan Projesi ile de 3.oldu. Yakında Google PlayStore’da yayınlanacak olan bir oyun geliştirdi. Şimdi de “Taze Kasam” adlı projesinin lansmanına hazırlanan Babacan “Denemekten korkmayın, batın, çıkın, deneyin. Hayalinizin peşinden koşun.” diyerek Genç Girişimci arkadaşlara tavsiyelerini iletti, seyircilerden gelen soruları yanıtlayarak konuşmasını sonlandırdı.

.

.

.

PİLOTCAR | TEKNİK GEZİ

3 ŞUBAT 2017

#21G37D Bahar dönemi etkinlikler serisine Bursa’ da yerleşik ve Türkiye’nin İnovatif İhracat Şampiyonlarından olan Pilotcar teknik gezisi ile başladı. Topluluk üyeleri gerçekleştirdikleri ziyarette ilk olarak elektrikli araç üretim bandını inceleme fırsatı buldular. Ardından sırasıyla grubun diğer şirketleri HPA Plastik Özkılıç Otomotiv ve Pilot Koltuk fabrikalarını gezen ekibimiz, grubun lokomotifi ve Türkiye’ de araç koltuğu üretiminde ekol olan Pilot Koltuk fabrikasında katıldığı konferans ve tanıtım toplantısının ardından şehir merkezini gezerek geziyi sonlandırdılar.

.

.

.

CİVCİVLERİ SEKTÖRE UĞURLUYORUZ

5 OCAK 2017

Topluluğumuzun kurulmasına öncülük eden ve #21G37D markasını hayata geçiren Uluslararası Ticaret Bölümü 4. sınıf öğrencilerine bir veda olarak düzenlediğimiz etkinlikte Bölüm Başkanımız ve Akademik Eş Başkanlarımızın değerli kurucularımıza yaptıkları teşekkür ve tebrik konuşmalarının ardından teşekkür belgelerimizi takdim ettik. Salon önündeki fuaye alanında verdiğimiz kokteyl ile 21G37D Hatırası panosunun önünde hep birlikte fotoğraf çekilerek kurucularımıza veda ettik ve onları sektöre uğurladık.

.

.

.

BULUT BİLİŞİM VE GELECEK

14 ARALIK 2016

21 Gün 37 Derece İş Topluğunun Saü YBS Topluluğu işbirliğiyle düzenlediği “Bulut Bilişim ve Gelecek”adlı etkinliğimizi gerçekleştirdik.Dekanımız Sn.Prof.Dr.Ahmet Vecdi Can hocamızın espirili konuşmasıyla başlayan etkinliğimizde Logosoft Genel Müdürü Nejat Saldanlıyı ve danışman Birol Cabadak’ı ağırladık. Nejat Beyin kısa konuşmasından sonra bizlere Casper,Logosoft,Binsal, Ness Datacenter gibi bünyesinde barındırdığı grup şirketlerden bahseden Cabadak;Casper’ın büyük bir kitle tarafından yabancı bir firma olarak tanındığını fakat Orta Doğu ve Avrupa’da yıllık 1 milyonluk üretim kapasitesiyle en büyük bilgisayar üreticisi olmanın gururunu ülkemize kazandırdığını söyledi.Bulut sisteminin sunduğu hizmetlerin bir çok kolaylığı hayatımıza soktuğu belirtildi.Öğrencilerle soru cevap kısmına geçmeden önce Saü Akademisyenlerinin ve Cabadak’ın birlikte yürüttüğü ERP Laboratuvarlarından bahsetti.İşletme Fakültesinde Şubat ayında açılacak laboratuvarda üniversite öğrencilerine ve yeni mezunlara verilecek eğitimle iş imkanının doğacağı müjdesini verdi. Konuklarımız öğrencilerin sorularını cevapladı , ardından plaketlerini alıp uğurlandılar.

.

.

.

YILDIZLARIN ALTINDA İHRACAT ZİRVESİ

30 KASIM 2016

Zirvenin İlk oturumunda Yönetim Kurulu Başkanı Uğur YETİŞGİN ‘’ Zirveyi Türkiye’nin şampiyonu yıldızlarla paylaşıyoruz. Bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim ‘’diyerek sözlerine başladı daha sonra Doç. Dr. Hakan TUNAHAN moderatörlüğünde keyifli sıcak bir ortamda konuklara soru cevap şeklinde devam etti. Ram Dış Ticaret’in Satış ve Pazarlama Direktörü Zeynep KUMAN genç girişimcilere ‘’Zannetmeyin, farz etmeyin, sorgulayın’’ diye tavsiyede bulundu. KORDSA GLOBAL’ in Genel Müdür Yardımcısı Ali ÇALIŞKAN ‘’ Kordsa küresel büyüme vizyonuna sahip tek Türk şirketi’’ sözünü savundu. ZEN Pırlanta’ nın Genel Koordinatörü Yiğit AKGÜN ‘’Türkiye’deki tüketiciler daha işin çok başında tek taşı olmayan binlerce kadın var.’’ diyerek pırlanta pazarının yeni geliştiğinden bahsetti. İkinci oturumda ise Yrd. Doç. Dr. Sinan ESEN’ in moderatörlüğünde Taleworlds’ un Genel Müdürü Ali ERKİN ‘’ Sadece oyun satmıyoruz ayrıca oyun geliştirme tekniklerimizi de tüm dünyaya satıyoruz.’’ sözüyle Türkiye’nin oyun ihracatındaki öneminden bahsetti. COMODO Group’ un EMEA Bölge Şatış Başkan Yardımcısı Erdem ERİŞ ‘’Dünyada en büyük sertifika otoritesine sahibiz’’ dedi. Pilotcar’ ın Genel Müdürü Şükrü ÖZKILIÇ ‘’Yerli otomobil üretmek için geç kaldık bu yüzden pil teknolojisi üzerine yoğunlaşmalıyız.’’ diyerek tavsiyede bulundu.

.

.

.

SAKARYA’DAN DÜNYA’YA: NEWJOY

2016-2017

“Sakarya’dan Dünya’ya” isimli etkinliğimiz İşletme Fakültesi Prof. Dr. Gültekin Yıldız Konferans Salonu’nda Newjoy Kurucusu Sayın Birol Öner’in katılımıyla gerçekleşti. Sıfırdan bu güne nasıl geldiğini ve attığı adımlara dayanarak tecrübelerini paylaşan Sayın Birol Öner’in en büyük tavsiyesi;  işini severek yapan, hoşgörülü ve rakamlarla konuşan bir ticaret sergileme yanında bilgi teknolojilerini ticarete en uygun şekilde uyumunu sağlayabilecek ve etkin kullanımlarla zaman kavramını ortadan kaldırabilecek bireyler olunması yönünde oldu.
Konuşmasının ardından sorular yanıtlandı ve Sn. Öner’i kulüp röportajımızın ardından teşekkürlerimizle uğurladık.

.

.

.

OTOMOTİVİN ÇILGIN TÜRK’Ü: ERBAKAN MALKOÇ

18 EKİM 2016

Sakarya üniversitesi 21 Gün 37 Derece İş Topluluğu tarafından düzenlenen Otomotivin Çılgın Türk’ü: Erbakan Malkoç adlı etkinliğimizi Hukuk fakültesi Sabahattin Zaim konferans salonunda gerçekleştirdik. Dizayn VIP’in 24 yıllık macerasını heyecanını beraber paylaştık. “Yoksulluk insanı çabuk büyütür ve köy çocukları çabuk büyür” Bu yüzden 14 yaşında 20 metre karelik bir alanda atölyesini açarak hayallerinin ilk adımını atan Malkon, hayat serüvenini bizlerle paylaştı. Etkinliğin hemen ardından Yönetim Kurulu ile de ayrıca kısa bir sohbet eden Erbakan Malkoç rektörümüzden plaketini aldı. Plaket sunumunun ardından uğurladığımız misafirimizin ardından günü sonlandırdık.

.

.

.

“ARAMIZA HOŞGELDİNİZ” KAHVALTIMIZ

30 EYLÜL 2016

2016 – 2017 Dönemi Lezzet Sponsorumuz Johnny Bravo Coffee&Art Cafe’de düzenlenen ücretsiz tanışma kahvaltısı etkinliğimizde, aramıza yeni katılan arkadaşlarımız, bölüm öğretim üyelerimiz ve yönetim kurulumuzun da dahil olduğu 90 kişilik grubumuzla eğlenceli vakitler geçirdik. Bizleri en iyi şekilde ağırlayan Lezzet Sponsorumuz Johhny Bravo Coffee&Art’ın sahibi Emre Bey ve çalışanlarına teşekkür ederiz. Bizi yalnız bırakmayan her arkadaşımıza, öğretmenlerimize ve ekibimize müteşekkiriz!

.

.

.

21G37D TANIŞMA TOPLANTISI

28 EYLÜL 2016

Prof. Dr. Gültekin Yıldız Toplantı ve Konferans Salonunda gerçekleştirdiğimiz ve topluluğumuza yeni kayıt olan öğrencilere yönelik olan tanışma toplantısında hoş ve eğlenceli dakikalar geçirdik. Toplantıda, Topluluk Başkanımız Uğur Yetişgin, sosyal hayatta ve iş hayatında bir adım önde olmanın kulüplerden geçtiğine dikkat çekti. Yönetim Kurulu ve Akademik Ekibin kendilerini tanıtmasının ardından ekibimize yeni katılan üyelerimiz ile birlikte etkin geçecek bir yıla adım attık.

.

.

.

COCA-COLA | TEKNİK GEZİ

12 Mayıs 2016

Sakarya Üniversitesi 21 Gün 37 Derece İş Topluluğu tarafından düzenlenen Bursa Coca Cola Fabrikası Teknik Gezisi 12 Mayıs 2016 Perşembe günü gerçekleştirildi. Fabrika gezisi öncesindeki Cumalıkızıkta kahvaltının ardından Bursa Coca Cola Fabrikasına geçildi. Fabrika tanıtım sunumunun ardından fabrikanın içi gezildi. Üyelerimizin sorularının cevaplanmasından sonra gezi sona erdi. Sakarya’ya dönüş sırasında İznik Ayasofya Camii ve İznik Sahil ziyaret edildi. İzmit’teki yemek molasının ardından arkadaşlarımız kampüs dağılma noktasına vardı.

.

.

.

ULUSLARARASI TİCARET GÜNLERİ ‘ 16

3-4-5 Mayıs 2016

Sakarya Üniversitesi 21 Gün 37 Derece İş Topluluğu tarafından “1. Uluslararası Ticaret Günleri: Global Dünyanın 7 Harikası” adlı etkinlik 3-4-5 Mayıs 2016 tarihinde Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merekezi Salon 1’de gerçekleştirildi. Etkinliğin ilk gününe Nakliyemkolay.com Kurucusu ve CEO’su Önder TÜRKER ‘in, Ford Pazarlama Müdürü Pınar Ercan TURSUN ve Global Magic Brands Kurucusu Ömer ŞENGÜLER’in sunumları ile başlandı.
İkinci gününde ise Mudo Consept CEO’su Barış KARAKULLUKÇU ve Egon Zehnder International Yönetici Ortak Murat YEŞİLDERE’in sunumlarının arkasında Sakarya Kent Orkestrasının performansı ile son buldu.
10 farklı üniversiteden Uluslararası Ticaret Öğrencilerin katıldığı üçüncü günde ise Uluslararası Ticaret Workshop adlı etkinlik gerçekleştirildi. UTUK’un temelleri atıldı.

.

.

.

KÜLTÜREL GEZİ | NEVŞEHİR

 23-24 Nisan 2016

21 Gün 37 Derece İş Topluluğu Kapadokya’daydı.
Sakarya Üniversitesi 21 Gün 37 Derece İş Topluluğu olarak düzenlenen Kapadokya Gezisi 23-24 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Topluluk üyelerimizin doyasıya eğlendiği bu gezide arkadaşlarımız özel bir otelde konakladılar. Kiralanan otobüs ve rehberler eşliğinde Kapadokya’nın artıkdan civar illerin ve göllerin de gezildiği  bu tur sonrasında topluluk üyelerimiz gelecek etkinlikler için güç ve moral depoladılar.

.

.

.

HİKAYEMİZİ ÇOCUKLARLA PAYLAŞIYORUZ

4 Nisan 2016 

“Girişimcilik ruhu çocukluk hayalleri ile başlar” cümlesinden hareketle gerçekleştirmiş olduğumuz “Hikayemizi Çocuklarla Yaşıyoruz” etkinliği 4 Nisan 2016 Pazartesi günü SAÜ – Kültür ve Kongre Merkezinde yarınlarımız çocuklarımız ile gerçekleştirildi. Etkinliğimiz sabah saatlerinde çevre okullarından gelen yaklaşık 150 minik öğrenci arkadaşımızın katılımıyla başladı.Üç oturumla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizin, ilk oturumunda minik dostlarımızı;sergilediği eğitici, etkileşimli ve harika performanslarıyla Tiyatro Suretler ekibi harika performansıyla karşıladı. Tiyatro sonrası ilk oturumun bitmesiyle minik dostlarımız kendileri için ayrılan bir saatlik ara sürede fuaye alanında 21 Gün 37 Derece İş Topluluğu sponsorlarının kendileri için hazırladıkları sürprizler,el boyası ile bez boyama,Zorro ve Pamuk Prenses ile resim çektirme ve çocuk oyunları oynama mutluluğunu yaşadı.İkinci oturumumuz ise eğlenceli dakikaları down sendromlu ve engelli dostlarımızla başladı. Sahneyi alan minikler karaoke eşliğinde diğer minik dostlarımızı eğlendirdi.Sahneyi son olarak oturumun heyecan verici, güzel sesleri ve dolu repertuarları ile minik dostlarımız için seçme şarkılarıyla Sakarya Üniversitesi Müzik Topluluğu aldı. Sakarya Üniversitesi Müzik Topluluğu ‘nun müzik dinletisi sonrası neşelenen miniklerimiz yemek arası vererek üçüncü oturum için etrafı çevirili ve özel korumalı helikopter pistinde kendileri için kurulmuş üç adet dev oyuncak yatakta eğlendiler,uçurtma uçurdular. Etkinlik afacan miniklerimizin enerjilerinin bitmesiyle 17.30 gibi bitti.

.

.

.

HYUNDAİ | TEKNİK GEZİ

23 MART 2016

Güney Kore Çıkarması Hyundai Assan Otomotiv Fabrika Teknik Gezisi etkinliğimizi topluluk üyelerimiz ile eğlenceli bir şekilde gerçekleştirdik. Şirketin denizaşırı ülkelerde kurduğu ilk üretim tesisi olan Hyundai Assan Otomotiv İzmit Fabrikası, Türkiye ve başta Avrupa olmak üzere yakın bölgelerdeki tüm pazarlar için i20 serisi araçların üretim merkezi konumunda. 1997 yılında kurulan üretim tesisini gezen topluluk üyelerimiz Hyundai’nin bir markaya verdiği değeri, üretim olanaklarının etkin kullanımı, kademeli değişimi ve gelişimi ve liderliğe uzanan ihracat rekorlarıyla otomotiv sektörüne Hyundai Assan gözünden baktılar.

.

.

.

OYAK YATIRIM’DA İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNE DAİR HERŞEY

21 OCAK 2015

Bir insan kaynakları müdürünün kişisel kariyer yolculuğunu öyküsel biçimde öğrencilere aktaran Sönmez, Oyak Yatırım şirketinin kurumsal insan kaynakları yönetimi gelişimi, Oyak Yatırım’da staj imkanları, Oyak Yatırım’da ilginç iş görüşmeleri, mülakat anekdotları konularında katılımcı öğrencileri bilgilendirdi.

.

.

.

90 YILI İNOVATİF VE GLOBALLEŞEREK YÖNETMEK: DAİKİN

21 OCAK 2015

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret 2.Sınıf öğrencilerinden bir grup Daikin’i ziyaret etti.

Geçtiğimiz günlerde “90 Yılı İnovatif ve Globalleşerek Yönetmek: Daikin” adlı etkinlikte Daikin CEO’su Hasan ÖNDER’in ve Dış Ticaret Takımı’nın Sakarya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü öğrencileriyle buluşmasının ardından bölüm öğrencileri de Daikin Türkiye Genel Müdürlük firmasına ziyaret gerçekleştirdi. Firmaya giden öğrencileri Dış Ticaret Operasyon Bölüm Müdürü Suat Gürsoylu karşıladı. İkram ve sıcak sohbetle geçen karşılamanın ardından bölüm öğrencileri kendilerini tanıttı. Öğrenciler hakkında kısa bilgi alan Gürsoylu, Daikin Dış Ticaret Takımının katılımıyla kendi hayat hikâyesini ve tecrübelerini anlattı. Gürsoylu Daikin firmasını dolaşmadan önce öğrencilere Daikini tanıttı. Gürsoylu ile yapılan firma gezisi sırasında öğrenciler merak ettikleri soruları yönelttiler. Firmanın bölümlerindeki çalışma ortamlarını gören öğrenciler daha sonra tekrar seminer salonuna geçtiler.

Yabancı Dilin Önemi

Öğrencilerin yabancı dili olmayınca bu meslekte yer edinemeyeceklerini vurgulayan Gürsoylu, iki yıl sonra bu meslekten mezun olacak meslektaşlarına yabancı dil konusunda önerilerde bulundu. Sohbet havasında geçen ziyaret Uluslararası Ticaret öğrencilerinin Suat Gürsoylu ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesi ve Dış Ticaret Takımı’nın öğrencilere hediye vermesiyle son buldu.  Ziyaret dönüşünde görüşleri alınan Uluslararası Ticaret öğrencileri Suat GÜRSOYLU ve takımının sohbet havasında geçen ziyaretten memnun kaldıklarını misafirperverlikleri ve hediyelerinden dolayı teşekkür ettiklerini belirttiler.

.

.

.

ÇOK ULUSLU İŞLETMELERDE ULUSLARARASI TİCARET YÖNETİMİ: TRICON NEYİ DOĞRU YAPTI?

17 OCAK 2015

Uluslararası Ticaret Bölümü’nün düzenlemiş olduğu ‘Çok Uluslu İşletmelerde Uluslararası Ticaret Yönetimi: TRICON Neyi Doğru Yaptı’ seminerine katılım yoğun oldu. TRICON ortaklarından ve firmanın Avrupa- Orta Doğu- Afrika – Rusya Bağımsız Devletler Topluluğu sorumlusu Serra Küçükoğlu’nun sunumunda gerçekleştirilen organizasyonda; çok uluslu işletmelerdeki uluslararası ticaret yönetimi, kariyer edinme ve fırsatları değerlendirme konularına değinildi.

.

.

.

KADININ ADI VAR: GİRİŞİMCİ

8 MART 2015

Demokratik gelişmeler, hızlı toplumsal değişmeler, sanayileşmeye bağlı olarak çeşitlenen meslekler kadını ev hayatından iş hayatına çekmiş ve ekonominin vazgeçilmez parçası konumuna getirmiştir. Geçmişten günümüze kadar kadın, toplum içinde önemli olduğu kadar birçok sorunla da karşı karşıya kalmıştır.

Kadınların modern hayattaki konumları toplumların modernleşme ve sanayileşme tecrübeleriyle yakından ilişkilidir. Hem Batı’da hem de Türkiye’de kadınların sosyal, siyasal ve kültürel haklarını elde etmek için modernleşme çabalarıyla eş zamanlı olarak kurumsal yapılara karşı mücadele ettiklerini ve çeşitli kadın hareketlerini başlattıklarını görüyoruz.

.

.

.

GGH – ÇARŞAMBAYI GİRİŞİMCİ ALDI

19 Kasım 2014

Sakarya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü 21 gün 37 Derece İş Topluluğu’nun Global Girişimcilik Haftası dolayısıyla düzenlemiş olduğu ‘Çarşambayı Girişimci Aldı’ adlı seminerler dizisi 19 Kasım 2014 Çarşamba günü Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Üç oturum olarak yapılan seminerin birinci oturumuna “fongogo” Pazarlama ve Projeler Sorumlusu Duygu Tarhan ile SineMasal Açık Hava Sinema Festivali proje tasarımcısı ve festival yöneticisi Enes Kaya katıldı.
Dünyada son bir kaç yıldır gelişen ve gittikçe ilgi gören yeni bir finansal kaynak sistemi kitlesel fonlama (crowdfunding) alanında hizmet veren ‘fongogo.com’ sitesinin Pazarlama ve Projeler Yöneticisi Duygu Tarhan, kitlesel fonlamanın ne olduğu ve sistemin Türkiye’de nasıl işlediği konularında öğrencileri bilgilendirdi. Kitlesel fonlama sisteminin bir fikrin ya da projenin kitlelerin desteğiyle hayata geçirilmesi anlamına geldiğini ve dünyada çok farklı versiyonları olduğunu dile getiren Tarhan, “Sistem ile yakın çevrenizi ve ağınızı kullanarak sizi tanımayan insanlara fikrinizi ve projenizi ulaştırıyorsunuz. Onlar da size fon desteğinde bulunuyorlar. Bu sayede kitleleri kullanarak fikrinizi ve projenizi hayata geçirmiş oluyorsunuz” dedi. Küresel çapta 2013 yılında 5 milyar dolarlık kapasiteye sahip olan kitlesel fonlamanın 2014 yılında 9 milyar dolara ulaşacağının tahmin edildiğini belirten Tarhan, dünyada aktif olarak işleyen 10 tane kitlesel fonlama platformu bulunduğunu aktardı. Kitlesel fonlama sisteminin sermaye ve fonlara ulaşamama, zamanı tüketme, pahalı pazar araştırmaları, sınırlı pazar bilgisi ve şeffaflığı yakalayamama gibi sorunlara çözüm getirdiğini anlatan Tarhan, sistemin fikir sahibi girişimci ile hedef kitleyi kolay bir şekilde bir araya getirdiğine ve daha fazla girişimci fikrin hayata geçirilmesinin sağlandığına dikkat çekti.
SineMasal Açık Hava Sinema Festivali proje tasarımcısı ve festival yöneticisi Enes Kaya, şehirdeki birçok sosyal aktivitenin köylerde olmamasının kendisine fikir verdiğini ve bu nedenle kırsal bölgelere yönelik bir açık hava sinema festivali fikrini hayata geçirmeye karar verdiğini anlattı.

.

.

.

JAPON İŞLETMELERİNDE YÖNETİM KÜLTÜRÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

25 ARALIK 2013

Özellikle otomotiv, elektrik, elektronik alanlarında Japon şirketlerindeki inanılmaz büyüme bütün dünyanın ilgisini çekmektedir. Japon yönetim sistemini başarıya götüren şey ne tek başına insan ne de tek başına sistemdir. Japon yönetiminin sırrı organizasyon kültürüdür ve her geçen gün bir öncekinden daha iyi olma çabasıyla mükemmelliğe ulaşmayı hedeflemektedir. Küreselleşmeyle beraber Japon yönetim sisteminin önemi günümüzde de artarak devam etmektedir. Bu durum işletmelerin hem ulusal rakipleriyle hem de uluslararası rakipleriyle sürekli rekabet içinde olmalarına zemin hazırlamıştır. Dolayısıyla çağımızda küresel rekabet stratejilerini en etkin bir şekilde kullanabilmenin yanı sıra aynı zamanda sürekli bir yenilik ve gelişim içinde olmak zorlaşmıştır.

.

.

.

FİNANSAL OKURYAZARLIK EĞİTİMİ

11 ARALIK 2013

Günümüzde hemen hemen her bireyin belirli sebeplerle finansal sistemde yer alma ihtiyacı ve zorunluluğu bulunmaktadır. Bu yüzden finansal kararların, bireylerin yaşamları üzerindeki etkileri son derece önemlidir. Bireylerin bu finansal karar sürecinde cevaplaması gereken bir takım soruları bulunmaktadır. Bunlar arasında;
• Parasal konularda geleceğe yönelik ne tür hazırlıklar içinde bulunulmalı,
• Gelirin ne kadarı tüketilip ne kadarı tasarruf edilmeli,
• Gelir ve gider arasında nasıl bir denge kurulmalı
• Birikimler nasıl değerlendirilmeli,
• Ne zaman ve ne kadar borç alınmalı gibi sorular yer almaktadır.
Bireylerin karşılaştıkları bu finansal sorunların ve soruların çözüm yolunun, bireylerin mevcut durumlarındaki farklılıklar düşünüldüğünde standart bir yolu olmayacağı aşikardır. Ancak temel düzeyde her bireyin gündelik hayatında karşılaştığı veya karşılaşabileceği bir takım finansal sorunlar için, sorunun alanına göre birtakım bilgilere ve uygulamalara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu noktada karşımıza Finansal Okuryazarlık kavramı ortaya çıkmaktadır.
Finansal okuryazarlık kavramının Dünya’da ve Türkiye’de öneminin giderek arttığı görülmektedir. ABD bu konuda en fazla akademik çalışmaların ve faaliyetlerin yapıldığı ülkedir. Dünya genelinde bu konunun öneminin anlaşılmasına paralel birçok kurumun bu konuda yoğun bir şekilde finansal okuryazarlık faaliyetleri gerçekleştirdikleri görülmektedir.
Türkiye’de ise gün geçtikçe finansal okuryazarlık konusunun önemine inananların sayısı artmaktadır. SPK ve World Bank işbirliği ile yapılan Ulusal Finansal Yeterlilik Araştırmasında ve diğer birçok çalışmada Türkiye’de Finansal Okuryazarlık düzeyinin düşük olduğu görülmektedir. Bu bağlamda bireylerin finansal okuryazarlık seviyesinin yükseltilmesi amacıyla birçok kurum, Finansal Eğitim Programları ile bu amacı gerçekleştirmeye çalışmaktadır.